Fire Star robotics på en flot 3. plads i national robotkonkurrence

I weekenden d. 28.-29. oktober 2017 blev der afholdt Sit Comp Robotics. En stor konkurrence hvor skoler og gymnasier fra hele landet kunne deltage med deres hjemmebygget robot, der så skulle igennem forskellige konkurrencer og ræs.

Efter en heftig weekend med præsentationer, konkurrencer og nye udfordringer gik 3. pladsen til Byhaveskolens team Fire Stars Robotics. De stolte elever kan nu bryste sig af at være dem der, i kombination, klarede sig bedst i de to robotkonkurrencer, havde den flotteste og mest informative pit-stand, og som havde den bedste holdånd.

Det udløste en havkajaktur for holdets 10 elever og lærere, som de nu går og glæder sig til.

Se artiklerne om Byhaveskolens seje robothold herunder.

https://www.fyens.dk/svendborg/Robotprogrammering-paa-Byhaveskolen-Fire-Star-Robotics-er-ikke-kun-for-sjov/artikel/3195964

https://www.fyens.dk/svendborg/Praemier-til-robotbyggere/artikel/3200394

 

Sommercamp 2017

Byhaveskolen afholder i uge 27 sommercamp for børn fra egen skole, men også fra Tved skole. Ugen arbejder indenfor temaet natur og teknologi, med læring og trivsel, så børnene får en uge, med gode oplevelser i et veltilrettelagt program.

Skolen ønsker, med det følgende program, at tilbyde børn på Byhaveskolen og 10 inviterede børn fra Tved skole, en uge fyldt med sjov og spændende oplevelser, som foregår i skolens science lokaler.

Programmet er fra 10-14 hver dag med en pause imellem til at spise i. Programmet for ugen kan ses i linket herunder

Sommer-camp 2017 – manual

Aktiv Læring som et redskab i Fælles Mål

DSC00249Magasinet Folkeskolen har for lige udgivet en artikel om Byhaveskolen og vores tilgang til Fælles Mål. Det understøttes af vores meget lovende praksis, kaldet Aktiv Læring.

Aktiv Læring tager udgangspunkt i, at den enkelte elev er unik og rummer et udviklingspotentiale, og at det er lærerne og pædagogernes opgave at skabe rammer for denne udvikling. Læring og udvikling finder sted i en proces, hvor den enkelte elev lærer af egen erfaring, og i relation og samspil med andre mennesker.

Du kan læse hele artiklen her.

Elevrådet tager pulsen på demokratiet

Det er ikke længe siden at vores Borgmester Lars Erik Hornemann samt Kommunaldirektør Erik Meldgaard Bendorf var på de samme kanter. Her var ærindet den ny politiskole, der skal placeres i provinsen, og ved de nævnte var ønsket om en placering af denne ved Svendborg. Men mindst lige så vigtigt et ærinde havde elevrådet ved Byhaveskolen den 13. maj 2016, hvor de var på besøg i demokratiets højborg. Nu skulle temperaturen tages på demokratiet – og det på Christiansborg. Som afslutning på elevrådets møderække for dette skoleår var skoleleder Lars Kolmos og elevrådslærer Lone Jacobsen med skolens elevråd på en dagstur til Folketinget. Vi havde fornøjelsen af en rundvisning ved Venstres sundhedsordfører og medlem af Folketinget, Jane Heitmann. Jane førte os rundt i Christiansborgs flotte indre, og vi fik en grundig indføring i den historiske bygning lige fra det danske demokratiets vugge, med Grundloven, over til et aktuelt møde i Folketinget. Her var dagsordenen blandt andet de kommunale omprioriteringsbidrag. En dagsorden som både vores Borgmester samt Kommunaldirektør nok havde en eller flere relevante kommentarer til. Vi nøjedes dog med tilskuerpladserne, og lyttede stille med, for man skal både sidde ned og være helt stille som tilskuer til en debat i Folketinget. Netop denne dag var formanden for folketinget, Fru Pia Kjærsgaard, ikke på sin post, hvorfor Jane mente, at vi godt stående kunne tage et gruppebillede. Havde Fru Pia været der, var det nok ikke gået. For “Pia er lidt skrap”, berettede Jane Heitmann.

Afslutningsvis var vi en tur i Snapstinget. Der var bestilt sandwiches, nogle lækre og meget sunde af slagsen. De kunne uden tvivl klare et servicetjek fra Svendborgs kommunale sundhedspolitik. Politik, demokrati, indflydelse og medbestemmelse var helt centrale temaer på denne spændende tur til vores hovedstad. Oplevelsen fra turen var tydeligt indprentet ved alle vores elevrådsrepræsentanter på hjemturen mod Byhaveskolen. Demokratiet er vigtigt, og vi både kan og skal bidrage med vores stemme, og det uanset om det er i vores elevråd, eller på Christiansborg. At være elev på Byhaveskolen i Svendborg gør faktisk en forskel!

Se videoen fra dagen her

Jeg går også til sport!

Byhaveskolen er med i et pilotprojekt med SG-huset på Ryttervej, der skal give incitament for eleverne på skolen til at komme ud i foreningslivet.

Christian Steffensen, der er initiativtager til projektet, og far til en elev her på skolen, vil forsøge at skabe en bro mellem fritidslivet og skolelivet, så det ikke bliver en yderligere belastning for de udfordrede elever, at skulle ud og være social og lave aktiviteter. Derfor arbejder Byhaveskolen nu sammen med SG-huset om at skabe et kendskab til idrætscentret, så børnene forhåbentligt fremadrettet gerne vil besøge det yderligere og kan finde ud af hvilke sportsgrene, der måske kunne interesserer dem. Hele projektet er støttet af Spar Nord Fonden

Du kan læse mere om projektet på forsiden af Fyns Amts Avis onsdag d. 11. maj eller via linket her