Livet er waders, vandkikkert og fiskenet

Lærere, pædagoger og medhjælpere er uddannede til at give børnene en god og sikker oplevelse på det lave vand i Thurøbund

Både sikkerheden og humøret er i top, når elever og lærere eller pædagoger tager en tur til Kajakcentret ved Thurøbund. Ingen børn får lov at nærme sig broen og vandet uden redningsveste, og alle de voksne, der er med børnene har fået det nødvendige kajakkursus. I øvrigt følger Byhaveskolen naturligvis Svendborg Kommunes regelsæt for området.

På den måde er dagen en fornøjelse uanset om børnene skal vænnes langsomt til at sidde i kano eller kajak på det lave vand, om de er så trænede at de kan ro selv i det sikre område eller om de i stedet skal studere dyr i vandet. I det smukke område er der også plads til at tænde bål, bage snogbrød, krybe i ly i shelter eller sætte insektfælder.

Elever med fysiske handicaps kan sagtens være med, og selv om det skråner ned mod vandet, kan kørestolsbrugere også deltage med den nødvendige hjælp

Jørgen Skouboe - fra programmet "Nak og Æd"

Personalet arbejder med naturen på kajakcenteret på Thurø

Personalet forbereder diverse smagsprøver som er indsamlet i naturen, med henblik på at få inspiration og gode ideer til kommende undervisningsforløb med eleverne.

Vi var så heldige, at Jørgen Skouboe fra programmet “Nak og Æd” – deltog i en hel temadag med os. Det var en fantastisk god oplevelse, som helt sikkert vil føre gode læringsforløb med sig.