Elevrådet tager pulsen på demokratiet

Det er ikke længe siden at vores Borgmester Lars Erik Hornemann samt Kommunaldirektør Erik Meldgaard Bendorf var på de samme kanter. Her var ærindet den ny politiskole, der skal placeres i provinsen, og ved de nævnte var ønsket om en placering af denne ved Svendborg. Men mindst lige så vigtigt et ærinde havde elevrådet ved Byhaveskolen den 13. maj 2016, hvor de var på besøg i demokratiets højborg. Nu skulle temperaturen tages på demokratiet – og det på Christiansborg. Som afslutning på elevrådets møderække for dette skoleår var skoleleder Lars Kolmos og elevrådslærer Lone Jacobsen med skolens elevråd på en dagstur til Folketinget. Vi havde fornøjelsen af en rundvisning ved Venstres sundhedsordfører og medlem af Folketinget, Jane Heitmann. Jane førte os rundt i Christiansborgs flotte indre, og vi fik en grundig indføring i den historiske bygning lige fra det danske demokratiets vugge, med Grundloven, over til et aktuelt møde i Folketinget. Her var dagsordenen blandt andet de kommunale omprioriteringsbidrag. En dagsorden som både vores Borgmester samt Kommunaldirektør nok havde en eller flere relevante kommentarer til. Vi nøjedes dog med tilskuerpladserne, og lyttede stille med, for man skal både sidde ned og være helt stille som tilskuer til en debat i Folketinget. Netop denne dag var formanden for folketinget, Fru Pia Kjærsgaard, ikke på sin post, hvorfor Jane mente, at vi godt stående kunne tage et gruppebillede. Havde Fru Pia været der, var det nok ikke gået. For “Pia er lidt skrap”, berettede Jane Heitmann.

Afslutningsvis var vi en tur i Snapstinget. Der var bestilt sandwiches, nogle lækre og meget sunde af slagsen. De kunne uden tvivl klare et servicetjek fra Svendborgs kommunale sundhedspolitik. Politik, demokrati, indflydelse og medbestemmelse var helt centrale temaer på denne spændende tur til vores hovedstad. Oplevelsen fra turen var tydeligt indprentet ved alle vores elevrådsrepræsentanter på hjemturen mod Byhaveskolen. Demokratiet er vigtigt, og vi både kan og skal bidrage med vores stemme, og det uanset om det er i vores elevråd, eller på Christiansborg. At være elev på Byhaveskolen i Svendborg gør faktisk en forskel!

Se videoen fra dagen her